Naše voće
  • Početna strana
  • O nama
    • Džem od kajsija
    • Džem od trešanja
    • Džem od šljiva
    • Džem od kajsija sa steviom
    • Džem od šljiva sa steviom
    • Sirup od kajsija
    • Sirup od kajsija sa steviom
    • razmak
    • Kajsije
    • Trešnje
  • Blog
  • Kontakt
  • Galerija
  1. You are here:  
  2. Home
  3. Blog

Pektin

Pektin je izvrstan upijač masti, koji smanjuje apsorpciju holesterola iz hrane, i pospešuje rad debelog creva.

Prema nameni pektin se deli na pektin za konditorske proizvode (žele bombone), pektin za marmelade i džemove (taj koristimo), za glazure i kandiranje voća, topinge, stabilizaciju napitka (voćni sokovi, da bi bili gušći, i da se ne bi razdvajali), pektin za bezglutenske i druge hlebove (pirinčani, mlečni ...) i pektin za niskokalorične marmelade kao i termostabilne marmelade.

Pektin se dobija iz voća. Voće sa najviše pektina je dunja, jabuka, šljiva kao i citrusi.

Kitnikez je najstariji vojvođanski slatkiš od dunja, koji vodi poreklo iz Austrougarske, a osnovni sastojci su dunje i šećer, a mogu se dodati i orasi.

Kuvanjem dunja i šećera oslobađa se pektin i time zgušnjava kolač.

Počela isporuka trešanja

Sazrele su trešnje Burlat, dostava će biti organizovana

Read more: Počela isporuka trešanja

Uskoro nove trešnje

Sledeće trešnje koje stižu su Sunburst

Kontakt adresa:

Bosanska 25,

Srbija, Beograd

064/664-88-78

pavlovic.radoslav@gmail.com

www.naševoće.rs